Bizonyára Önben is felmerültek már az alábbi kérdések:

- “Az elhatározás meg van, de hogy nézzen ki a weboldalam?”

- “Vásároljak egy tetszetős, kész sablont?”

- “Céges logóm már régóta van, de egy ahhoz igazodó kinézetre lesz szükségem”

Talán ezek a legnehezebb kérdések egy weboldal elkészítésekor.

Ha a felsoroltak közül akár egyetlen kérdés is felmerült Önben, akkor szüksége lesz egy jó grafikusra/sitebuilder-re.

Az interneten rengeteg olyan lehetőség kínálkozik, ahol már ötven-kétszáz dollár körüli áron - viszonylag mutatós - template-eket (a weboldal megjelenéséért felelős fájlokat) vásárolhatunk, azonban ezzel nem csak mi vagyunk tisztában. Gondoljunk bele: Ön kiválasztja a céges tevékenységi köréhez leginkább illeszkedő kinézetet, majd három hónap múlva “visszaköszön” ugyan az a felület egy konkurens cég oldalán, hiszen ott is azt alkalmazzák. Lássuk be, ez nem túl szerencsés választás.

Gyakran kapok olyan megkereséseket, hogy a megrendelő már vásárolt egy kész kinézetet, de szeretné egyedibbé tenni. Ebben az esetben szintén szakember segítségét kell igénybe venni. A konzultáció során alakul ki a Megrendelőben, valamint bennem, hogy mit is szeretnénk viszontlátni. A megbeszélést követően készítek két-három tervet, majd a megrendelő kérésének megfelelően véglegesítem a kinézetet, ezután megkezdődik a programozás.

Példaként tudom említeni az így, céges szinten megszületett Budapesti Autonóm Gyülekezet közösségi portálját:

 

Ennél a megbízásnál egy korábbi munkahelyem régi és elavult honlapjának az arculatát kellett felfrissíteni. Több aldomain-re szedtem szét a Társaság elhatárolható tevékenységi köreit. Főbb szempont volt, hogy a tevékenységi körök igazodjanak egymáshoz, mégis egymástól elkülönültek legyenek. Hosszas tervezgetés után fogalmazódott meg az elképzelés bennem, hogy mire is van szükség; egy egységes brand-et alakítottam ki más-más színvilággal. Így született meg ez az új céges birodalom:

Amennyiben felkeltettem érdeklődését és egy igényes, egyedi weboldalt szeretne, kérjen ajánlatot! Akár Joomla!, akár más CMS, vagy teljesen egyedileg kódolt weboldalra készséggel elkészítem ingyenes, személyre szabott árajánlatát.